Продължаваме промяната можеха да имат премиер, ако искат, обяви бившият държавен

...
Продължаваме промяната можеха да имат премиер, ако искат, обяви бившият държавен
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ако ПП искаха премиер и съдебна реформа, можеха да ги имат

" Продължаваме промяната "  можеха да имат министър председател, в случай че желаят, разгласи някогашният държавен глава Росен Плевнелиев в ефира на Българска национална телевизия. Той бе един от двамата определени от водача на ГЕРБ Бойко Борисов за водене на договаряния с останалите партии в 48-мото Народно заседание.

" Ако Политическа партия желаеха, можеше да има и правосъдна промяна. Разбира се, Иван Гешев нямаше да е основен прокурор. Щяха да получат всичко - имаше конституционно болшинство ", твърди той.

Тази опция си е отишла с несполучливия първи мандат на ГЕРБ, обаче. Според Плевнелиев има прекалено много разделяне и политическо опълчване, а страната ни е наподобява като " бананова република ".

" Ударихме се в стена от липса на обикновена логичност. В основата на Политическа партия е вградено опълчване на ГЕРБ, по тази причина нямаше резултат от договарянията ".

Според него наследникът му на поста Румен Радев е трябвало да изиска опрощение от народа за лансирането на партията на Петков и Василев.

" Кога беше прав - когато им сподели, че ще изчегъртват, или когато ги назова шарлатани? Очевидно Радев е решил неверно. Не отива на държавен глава да употребява думата " шмекерия ", ", счита Плевнелиев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР